Vloerverwarming.Naast de traditionele manier van verwarmen met radiatoren stappen veel mensen over naar vloerverwarming. Hoewel de vloerverwarming in de meeste gevallen gecombineerd wordt met gewone radiatoren heeft de vloerverwarming grote voordelen.

Vloerverwarming via de c.v.-installatie is een zeer snel groeiende markt. Veel consumenten hebben inmiddels kennis gemaakt met de voordelen en het comfort van vloerverwarming, waardoor deze vorm van verwarming niet meer uit onze woningen is weg te denken. Tot enige jaren geleden werd vloerverwarming alleen toegepast bij de dure villa’s en landhuizen. Inmiddels is vloerverwarming niet meer uit onze woningen en bedrijfspanden weg te denken.

Er zijn, in het kort, een tweetal manieren voor het aanbrengen van vloerverwarming.

Methode 1 is de meest bekende. De verwarmingbuizen worden op de betonvloer aangebracht middels krimpnetten, noppenplaat of teckerplaat, waarna deze wordt voorzien van een afdeklaag in de vorm van tegels of parket.

Methode 2 is eigenlijk heel simpel. Men slijpt de vloerverwarmingbuizen in de bestaande cementdekvloer, waarna dezelfde afwerking plaats vindt. Dus ook in een bestaande bouw situatie kunt u volop genieten van het comfort van vloerverwarming.

 

 

 

 

 

 

 

Kleine oppervlaktes


Als je een kleine oppervlakte van maximaal 20 m² wilt voorzien van vloerverwarming dan kan dit met een aantal meter buis en een speciale thermostaatknop, je hebt dan geen verdeler nodig. Dit is te doen met een RTL ventiel als regelaar die in de retourleiding van de vloerverwarming gemonteerd wordt. Dit RTL ventiel, (retour terug loop ventiel) regelt de temperatuur van het water dat door de slang loopt. Als het water wat uit de vloer komt warmer wordt dan 60 graden, dan betekent dat dat de vloer geen warmte meer opneemt. De klep gaat dan dicht zodat er geen heet water meer de vloer in gaat. Als de vloer afkoelt en weer warmte op heeft genomen gaat de klep weer open.