Elektra werkzaamheden

Ook voor uw elektra werkzaamheden bent u bij ons aan het juiste adres. Omdat wij met verschillende merken werken kunnen wij altijd voldoen aan uw wensen en eisen. Wel is het zo dat wij alleen werken met producten  die voldoen aan de Nederlandse en Europese wetgevingen
 

 

Onze werkzaamheden op een rijtje

  • Schakelmateriaal vervangen
  • Het verplaatsen van uw wcd's
  • Groepenkast vervangen
  • Aanpassing elektra voor een nieuw te plaatsen keuken
  • Complete installatie van bijv uw aanbouw
  • Het vervangen c,q plaatsen van uw verlichting
  • Buiten verlichting en stroom
Led verlichting,
 
Momenteel is led verlichting in op mars. Met led verlichting verbruiikt u minder wattage en toch houd u het zelfde lichtbereik. Door gebruik te maken van led verlichting bespaart u dus in de maand op uw energieverbruik.
 
Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw woning zijn? Neem gerust contact met ons op. Wij maken dan een afspraak met u en maken samen een plan van aanpak.
Dus ook voor al uw verlichting bent u bij ons aan het juiste adres.

Groepenkast


In elke woning zit direct na de meter een groepenkast. Deze groepenkast voorziet uw woning van het elektra verdeelt over een aantal groepen, een juist geinstallerde kast beschermt tegen kortsluitingen en aard fouten.

Een groepenkast dient teminste opgebouwd te zijn met de 3 volgende componenten: Ten eerste de hoofdschakelaar (verplicht sinds 2005) daarna komt de aardlekschaleaar en daar achter de lichtgroep. Achter elke aardlekschakelaar mogen maximaal 4 groepen geinstallaeerd worden dus bent u 6 groepen nodig dan moeten er teminste 2 aardlekschakelaars in uw kast aanwezig zijn. Steeds vaker vind men ook de beltrafo in de groepnkast.

Een kookgroep is voor mensen die i.p.v op gas elektrisch wensen te koken deze groep is opgebouwd uit 2 groepen. Bij een 1 fase aansluiting mag uw kooktoestel niet meer dan 7300watt verbruiken, is uw kooktoestel zwaarder dan dient u een 3fase aansluiting te hebben.

Mocht u zonnepanelen hebben of overwegen deze te nemen dan is de volgende regel belangrijk: de hoofdgroep delen door 1,6 maal 230v. U heeft bijv een hoefdgroep van 40a dan mag u maximaal 5770watt aan zonnepanelen plaatsen. Bij een 3fase aansluiting van 3x 40a is dit dan maximaal 17250Watt. Belangrijk bij zonnepanelen is dat deze hun eigen gecodeerde groep krijgen.